ویژه ها

پرسش و پاسخ



تاریخ ثبت سوال: 1395/4/6
شرح سوال:

سلام: من یه مغازه نانوایی دارم و اتاق اصناف از روی غرض ورزی و بدون اینکه به اطلاع بده اقدام به صدور اخطار پلمپ برای اداره اماکن عمومی کرده مغازه من پروانه کسب نداره ولی قبلا به اتحادیه مربوطه مراجعه کردم و معرفی نامه برا اداره گاز هم بهم دادن ولی اتاق اصناف بدون اینکه به من اطلاع رسانی کنه مستقیما نامه پلمپ فرستاده برا اداره اماکن عمومی و منم از طریق شکایت در دادگاه حقوقی فعلا دستور موقت عدم پلمپ گرفتم همچنین در دادسرا نیز از رییس اتاق اصناف به دادسرا شکایت کردم به دلیل غرض ورزی ولی چون دلایل برا قاضی کافی نبوده دستور منع تعقیب صادر کرده و من از طریق حقوقی هم شکایت کردم من خودم بازرس اداره بازرگانی هستم و چون با رییس اتاق اصناف درگیری زیاد داشتم از روی لجاجت و غرض ورزی خیلی دوست داشت من برم سمتش التماشس کنم ولی من محلش نذاشتم و الان از این قضیه خیلی آتیشی شده و همچنین رییس اتحادیه الان 3 ماهه عوض شده ولی حاضره بیاد دادگاه شهادت بده ضمننا از وقتی دستور موقت عدم پلمپ گرفتم خیلی دارن به اماکن فشار میارن که پلمپ کنن و چون با بچه های اماکن ارتباط کاری دارن این قضیه رو بهم گفتن الان میخوام از طریق شکایت بازداشتش کنم نیاز به راهنمایی دارم ضمننا قبلا رییس اتاق اصناف یه بار در دادگاه حکم بازداشتش به غرض ورزی از انجام عدم صدور پروانه کسب برا یه نفر دیگه صادر شده . ممنون از راهنماییتون


پاسخ وکیل سبز:

سلام

مطابق ماده 27 قانون نظام صنفی کشور محل دایر شده به وسیله هر شخص حقیقی یا حقوقی که پروانه کسب‌دایم یا موقت برای آن صادر نشده باشد، با اعلام اتحادیه رأساً ازطریق نیروی انتظامی‌پلمب می‌گردد ، لذا اقدام اتاق اصناف و اداره اماکن نیروی انتظامی خلاف قانون نمی باشد .

از سویی دیگر وفق ماده 26 قانون نظام صنفی اتحادیه موظف است ظرف 15 روز از تاریخ تسلیم تقاضای متقاضی پروانه نسبت به صدور آن اقدام نماید  چنانچه اتحادیه درخواست متقاضی پروانه کسب را رد کند یا از صدور‌پروانه کسب استنکاف ورزد، باید مراتب را با ذکر دلایل مستند به طور کتبی به متقاضی‌اعلام کند. درصورتی که متقاضی به آن معترض باشد، می‌تواند اعتراض کتبی خود را‌ظرف بیست روز از تاریخ دریافت پاسخ به مجمع امور صنفی ذی‌ربط تسلیم دارد. ‌مجمع امور صنفی مکلف است طی پانزده روز به اعتراض متقاضی رسیدگی و نظر‌نهائی خود را برای اجرا به اتحادیه مربوط اعلام کند.

 درصورتی که اتحادیه یا متقاضی به نظر مجمع امور صنفی معترض‌باشند می‌توانند ظرف بیست روز از زمان ابلاغ نظر مجمع امور صنفی اعتراض خود را‌نسبت به نظر مجمع مذکور به کمیسیون نظارت منعکس کنند. کمیسیون نظارت مکلف‌است ظرف یک ماه نظر خود را اعلام دارد. نظر کمیسیون نظارت در این مورد معتبر و قابل‌اجرا است، مگر آنکه هیأت عالی نظارت نظر کمیسیون نظارت را ظرف یک ماه پس از‌دریافت اعتراض، نقض کند. دراین صورت نظر هیأت عالی نظارت قطعی و لازم‌الاجراء‌است. درصورت اعتراض هر یک از طرفین می‌توانند به مراجع ذی‌صلاح قضایی مراجعه‌کنند.


بازگشت به صفحه اول پرسش و پاسخ

ورود موکلین