ویژه ها

پرسش و پاسخ



تاریخ ثبت سوال: 1395/3/26
شرح سوال:

با سلام و آرزوی طاعات و عبادات یه سوال داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید. یه قرارداد عادی منعقد و در آن زمینی معامله میشه و طرفین شرط میکنن که هر یک از طرفین پشیمان بشه مبلغ ٢میلیون تومان بابت خسارت به طرف مقابل بده(بدون ذکر مدت شرط ( بعد از عقد و کمتر از ٢۴ ساعت فروشنده پشیمان و آمادگی خود را جهت اصل ثمن و خسارت تعیینی به همراه شاهد اعلام ولی خریدار استنکاف میکند اظهارنامه مبنی بر اعلام فسخ قرارداد برای خریدار ارسال میشه حالا سوال اینه که چطور میشه این معامله رو فسخ کرد؟ آیا امکان ابطال قرارداد مطابق ماده ۴٠١قانون مدنی میشه داد؟ اگه بخوایم دادخواست بدیم خواسته دعوا رو چی مطرح کنیم با سپاس فراوان


پاسخ وکیل سبز:

سلام

به شرطی که در قرارداد موضوع سوال درج شده ، خیار شرط گفته می شود و مطابق ماده 401 قانون مدنی درج چنین شرطی بدون تعیین مدت ، باطل و مبطِل است یعنی هم شرط باطل است و هم باعث بطلان قرارداد می شود ، اعلام فسخ در این خصوص صحیح نبوده چرا که فسخ مخصوص عقود صحیح می باشد و قرارداد موضوع سوال باطل بوده و مطابق ماده 365 قانون مدنی اثری در تملک نداشته که حال با اعمال فسخ باعث انحلال عقد شوید بلکه از ابتدا باطل بوده فلذا وفق ماده 366 قانون یاد شده می بایست به جهت فساد عقد بیع ، آنچه را که طرفین گرفته اند به یکدیگر بازگردانند ، لذا پیشنهاد می گردد دادخواستی به خواسته اعلام مراتب بطلان عقد و الزام فروشنده به استرداد ثمن تقدیم دادگاه گردد .

بدیهی است دادگاه چنانچه قرارداد را باطل بداند مراتب بطلان آن را اعلام و فروشنده را ملزم به استرداد ثمن معامله می نماید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا مشاوره حضوری می توانید با شماره های مندرج در قسمت ارتباط با ما در ساعات 16 الی 20 تماس حاصل نمایید .


بازگشت به صفحه اول پرسش و پاسخ

ورود موکلین