ویژه ها

پرسش و پاسخ



تاریخ ثبت سوال: 1395/6/20
شرح سوال:

سلام اینجانب از نوجوانی کاسب سنتی بازار بوده ام و شخصی معتبر و با آبرو، در سال 92 شخصی سرم کلاه گذاشت و داروندارم را برد ،حال نزدیک به پانصد میلیون تومان بدهکارم و آه در بساط ندارم اعتبارم را از دست داده ام و فعلا به عنوان شاگرد مغازه دوستم مشغولم ، طلبکاران همه از من شکایت کرده اند و خودم میدانم خیلی زمان ندارم و به زودی زندانی میشوم ، مستاصل شده ام سوالم این است که راه نجاتم چیست؟ لطفا به من کمک کنید حتی به فکر خودکشی افتاده ام یکی میگوید ورشکستگی رد کن ولی من کاسب سنتی بوده ام و هیچگونه مدرک و دفتر تجارتی نداشته ام ، دوستم میگوید دادگاه بدهی ات را تقسیط میکند ولی میدانم این مبلغ بدهی را شاید با خوشبینی ماهی ده میلیون قسط ببندند درآمد من فقط کفاف معیشت خانواده ام را میدهد ، وکلای محترم واقعا راه نجات افرادی مثل من که کم هم نیستند چیست؟ باید چه مسیری را طی کنیم ؟ممنون میشم بهم کمک کنید


پاسخ وکیل سبز:

سلام

به نظر می رسد شما راه کسب درآمد  را فرا گرفته اید و توانایی این را دارید که مجدداً با تکیه بر این آموخته ها و توکل برخداوند ، بر مشکلات پیش آمده چیره شده و علاوه بر پرداخت بدهی های خود به مسیر دلخواه خویش بازگردید پس افکار بیهوده ومنفی را کنار بگذارید ، و برای رفع مشکلات تلاش کنید ، اما راهکار حقوقی برای سهولت در پرداخت دیون ، اقدام معمول جهت تقسیط بدهی بر اساس ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی است که مقرر می دارد: « ... چنانچه محکومٌ علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجراییه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده  باشد حبس نمی شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.» لذا می توانید دادخواست اعسار و تقاضای تقسیط بدهی خود را تقدیم دادگاه نمایید ، دادگاه با ملاحظه وضعیت و میزان درآمد شما حکم به تقسیط بدهی شما صادر می نماید .

مبنای تعیین اقساط بر اساس ماده 11 قانون یاد شده میزان درآمد و وضعیت مدیون است ، نه میزان بدهی . ماده مذکور مقرر می دارد : « در صورت ثبوت اعسار، چنانچه مدیون متمکن از پرداخت به نحو اقساط شناخته شود، دادگاه ضمن صدور حکم اعسار  با ملاحظه وضعیت او مهلت مناسبی برای پرداخت می دهد یا حکم تقسیط بدهی را صادر می کند. در تعیین اقساط باید میزان درآمد مدیون و معیشت ضروری او لحاظ شده و به نحوی باشد که او توانایی پرداخت آن را داشته باشد.»


بازگشت به صفحه اول پرسش و پاسخ

ورود موکلین