ویژه ها

پرسش و پاسخ



تاریخ ثبت سوال: 1395/4/23
شرح سوال:

سلام.خانم بنده از طریق محضر از 214 عدد سکه بهار ازادی 200 تا آن را بخشیده است ودر متن ان نوشته است که به زوج بذل نموده و زوج نیز قبول بذل نمود بنابراین هیچگونه حق و ادعایی نسبت به موارد یاد شده برای زوجه باقی نخواهد ماند و زوجه حق هرگونه اعتراض و ادعایی را در این خصوص در اینده از خود سلب و ساقط نمود. حالا سوال من اینست که این مصداق هبه میباشد و قابل رجوع است یا نه. ممنون


پاسخ وکیل سبز:

سلام

عمل حقوقی انجام شده به نظر خارج از تعریف عقد هبه می باشد و علیرغم نامی که برخی سران دفاتر اسناد رسمی بر اینگونه اسناد می نهند ، به نظر از مصادیق ابراء می باشد که در تعریف آن گفته اند : « ابراء ساقط کردن حقّی است که انسان بر ذمّه ديگری دارد » لذا با این وصف که این عمل خارج از شمول عقد هبه می باشد ، قابل رجوع نیست مگر در یک مورد که این بذل در مقابل طلاق صورت پذیرد که به آن طلاق خلع گویند که از اقسام طلاق بائن است که ضمن آن، زوجه به دلیل کراهتی که نسبت به زوج خویش دارد، در مقابل مالی که به او می‌دهد از قید زوجیت رها می‌شود ، اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن یا بیشتر یا کمتر از مهر باشد.

زوجه می‌تواند تا قبل‌ از طلاق‌ خلع‌ و حتی‌ بعد از طلاق‌ در مدت عده و تا قبل از انقضای‌ آن به مابذل (آنچه را که بخشیده است) رجوع کند که در این صورت، طلاق خلع به رجعی تبدیل شده و زوج می‌تواند در زمان عده به زوجه رجوع کند.

لذا تنها در این حالت است که حق رجوع برای زوجه منظور شده و قابل تسری به سایر موارد نیست .


بازگشت به صفحه اول پرسش و پاسخ

ورود موکلین